Αναγνώστες

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

H ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ


Αγαπητοί Φίλοι,
Με χαρά σας προσκαλούμε στην έκτη(!) Εβδομάδα του Γκιώνη.
Όπως πάντα, το κόστος είναι περιορισμένο στην ελάχιστη συμμετοχή, ως προσφορά της Οικίας σε όσους θέλουν να περπατήσουν μαζί μας αυτό το μονοπάτι, προς ένα πνεύμα αληθινά ομαδικό.
Σας περιμένουμε!
Με αγάπη,
Η ΟΙΚΙΑ

H  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΤΟΥ  ΓΚΙΩΝΗ
Με όλους μαζί

26 Απριλίου – 1 Μαΐου 2011
Μόνο ΜΑΖΙ θα μπορέσουμε κάποτε να χτίσουμε έναν κόσμο αληθινά υγιή. Ας εξασκηθούμε λοιπόν!
Στην Εβδομάδα του Γκιώνη όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και το μεράκι μας, το μαγείρεμα και τη λάντζα. Το πρόγραμμα (εργαστήρια, διαλογισμοί, συζητήσεις, παραστάσεις, παιχνίδια, γιορτές, περίπατοι), συνδιαμορφώνεται από τις προτάσεις του καθενός.
«Γκιών!» λαλεί ο Γκιώνης. «Γκιών!» Το κάθε γκιών και βελονιά, ήρεμα και υπομονετικά να συναρμολογεί τον κόσμο.

Ως τώρα η εβδομάδα του Γκιώνη απέπνεε συλλογικό πνεύμα και μας μάγευε με την υπόσχεση ότι μια πιο αρμονική ζωή είναι εφικτή.
Τώρα ήρθε ο καιρός αυτό το πνεύμα να γίνει πράξη.

Η οικονομική και οικολογική κρίση πάνε χέρι-χέρι και δεν είναι παρά τα συμπτώματα της βαθύτερης κρίσης ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού. Αν δεν αλλάξουμε στάση, το αύριο φαντάζει σκοτεινό.  Είναι όμως στο χέρι μας αυτό το αύριο να είναι καλύτερο από το σήμερα. Αρκεί να προσανατολιστούμε πια συνειδητά και ενεργά προς την αλλαγή. Αλλαγή σκέψης και συμπεριφοράς. Όχι αύριο. Τώρα.
Φέτος η Εβδομάδα του Γκιώνη είναι αφιερωμένη σ' αυτήν την Αλλαγή.
Και καθώς βασική προϋπόθεση της Αλλαγής είναι μια πιο συλλογική λειτουργία, εστίαση της Εβδομάδας θα είναι η δημιουργία κοινότητας, τόσο τοπικά όσο και διεθνώς μέσα από παγκόσμια δίκτυα κοινών σκοπών.
Θα έχουμε την τύχη να έχουμε προσκεκλημένους από το εξωτερικό, όπου ο καθένας με τον τρόπο του, είναι πρωτεργάτης μιας υγιέστερης κοινωνίας:
Την Michèle Le Boeuf, που αντιπροσωπεύει μια από τις αρχαιότερες οικο-κοινότητες στην Ευρώπη, την "L' Arche" ("Η Κιβωτός"), που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1948 από τον φιλόσοφο Lanza del Vasto και που βασίζεται στις αρχές του Gandhi.
Τον Rob Hopkins (μέσο Skype), ιδρυτή του Τransition Movement,  που ωθεί και στηρίζει τοπικές κοινωνίες ανά τον κόσμο στην αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης.
Θα έχουμε επίσης προσκεκλημένους από τον ελληνικό χώρο, που θα μας εισάγουν σε διάφορες όψεις της διαδικασίας της Αλλαγής, όπως π.χ. η διεργασία ομάδας. Αν θέλετε και εσείς να προτείνετε κάποιους "Εργάτες της Αλλαγής", επικοινωνήστε μαζί μας!
Κατά τ' άλλα όπως πάντα, έχουμε πολλές και ωραίες προτάσεις για δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες θα δώσουν στην Εβδομάδα του Γκιώνη τον συνηθισμένο γιορταστικό της χαρακτήρα.
Πληροφορίες - Εγγραφές :

210 7483 416  &  6946 414 931

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου