Αναγνώστες

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

Δεν μπαίνει «λουκέτο» λόγω γρίπης
Ανοίγουν κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Eurokinissi
Κανονικά στα θρανιά τους οι μικροί μαθητές από το Σεπτέμβριο
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στην προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή από 1η Σεπτεμβρίου, εισηγήθηκε την Παρασκευή ομόφωνα το Εθνικό και Επιστημονικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης προς τον υπουργό Υγείας, Δ.Αβραμόπουλο, μετά από συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, από τα στοιχεία που καταγράφονται αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ότι η έξαρση της νέας γρίπης είναι τέτοια που να καθιστά απαραίτητο το κλείσιμό τους το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε επίσης το αν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο και ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα τεθούν σε προτεραιότητα για εμβολιασμό.

Την ερχόμενη εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις για τα σχολεία και τους εμβολιασμούς.

Σημειώνεται πάντως ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίπης οι προτεινόμενες ομάδες για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό είναι οι εργαζόμενοι σε χώρους υγείας, σε υπηρεσίες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τα άτομα σε ομαδική διαβίωση, όπως οι οίκοι ευγηρίας, τα άτομα σε χώρους που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, όπως τα σχολεία και οι έγκυες γυναίκες.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1040811&rss=yes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου